Το Σχολείο μας


Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου, σ? ένα κτήριο που αποπερατώθηκε το 1914, εξυπηρέτησε τις ανάγκες των κατοίκων για Δημοτικό Σχολείο στην περίοδο 1914-1988 και από το 1989, σύμφωνα με το Δ4/373/7.8.89, λειτουργεί ως Γυμνάσιο για τα παιδιά κυρίως του Παραδεισίου, της Δαματριάς και του Θεολόγου.

Στους χώρους του, στεγάζονται οι έξι τάξεις του σχολείου (τέσσερις στο κυρίως κτίσμα και δύο σε προκατασκευασμένες αίθουσες στον πίσω χώρο της αυλής), ένα εργαστήριο πληροφορικής, το γραφείο των Διδασκόντων καθώς και το γραφείο του Διευθυντή. Το ευρύχωρο προαύλιο περιλαμβάνει έναν μικρό κήπο, παρτέρια περιμετρικά του κτηρίου, σκιερά κυπαρίσσια και φιλοξενεί το ιερό ναϊδριο της Αγίας Μαρίνας.

Λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του, με τις ιωνικού ρυθμού κεντρικές κολώνες και τη λιθόκτιστη πρόσοψη, το Γυμνάσιο αποτελεί σημείο αναφοράς για το χωριό του Παραδεισίου: αξιοθέατο για τους επισκέπτες και αγαπημένος χώρος συγκέντρωσης για τους ντόπιους, αφού πολλές  κοινωνικές εκδηλώσεις του Παραδεισίου λαμβάνουν χώρα είτε στην κεντρική του αίθουσα κατά τους χειμερινούς μήνες είτε στον προαύλιο χώρο του κατά τους θερινούς, όπως για παράδειγμα το περιώνυμο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας.

Αυτό, ωστόσο, που ξεχωρίζει το Γυμνάσιο Παραδεισίου δεν είναι μόνο η παλαιάς κοπής αρχοντική αισθητική του αλλά κυρίως το έμψυχο δυναμικό που το στελεχώνει. Από τα πρώτα έτη της λειτουργίας του μέχρι και σήμερα, τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και οι διδασκόμενοι κατέβαλλαν τα μέγιστα ώστε το σχολείο να αποκτήσει μία φήμη αντάξια της ιστορικότητας του κτηρίου του.

Για τον λόγο αυτό, είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι που σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, μέσω της οποίας θα μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα για τις δράσεις μας και να γνωρίσετε ?όσοι δεν έχετε την ευκαιρία να μας επισκεφτείτε δια ζώσης- το Γυμνάσιο Παραδεισίου.